דוד פורסטר

תביעה נגד חברת השכרת רכב enterprice על הונאה

שלום, שכרנו רכב ל5 ימים משדה תעופה ג'נבה, צד צרפת. החזרנו את הרכב למקום המבוקש והכנסו את המפתחות לתיבה כיוון שההחזרה היתה ב2:30 בלילה. החזרנו את הרכב בדיוק כפי שקיבלנו אותו. למחרת אנו מקבלים מייל שהחזרנו רכב תקין אך חסר חלק אחורי בצד של הבגאז, החלק שחוצץ בין הבאגאז לתא הנוסעים. ועל כך רוצים לחייב אותו בסך 1600 יורו! דיברתי בטלפון עם חברת השכרה וציינתי שכך קיבלתי את הרכב. ושאני לא אמור לדעת את המפרט הטכני של כל רכב ולדווח לכם לפני הנסיעה כי חלק זה חסר.כמו כן אמרתי להם שיסתכלו במצלמות ויראו שלא היה שום חלק כזה כשלקחתי את הרכב. בנוסף שלחתי ערעור במייל אך לא עזר שום דבר והם גבו מאיתנו את הכסף דרך האשראי לאחר יומיים. לאחר המקרה הזה נכנסתי לאינטרנט ואני רואה הרבה תגובות של אנשים על הונאה דומה, במיוחד לאלו שהחזירו את הרכב בשעות הלילה והניחו את המפתח בתיבה. הרוב מספרים שלקחו להם כאלה סכומים וללא כל הצדקה. אני מעונין לתבוע את החברה ולא לתת לה להמשיך להונות אנשים. יש לציין שאני מבוטח והחברת ביטוח תחזיר לי את הכסף בעוד כמה ימיים אך עדיין ברצוני לתבוע את החברה על הונאה. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמנואל סולומונוב

לצערי אף שמספר הנפגעים ככתוב אצלך הוא גדול אין היתכנות לתביעה ייצוגית בישראל. למרבה הצער אם ברצונך לתבוע יש לעשות זאת בארץ שהיא מקום מושבה של החברה