משפטי– זאפ
משפטיפורומיםתביעות יצוגיותהגשת מספר תביעות ייצוגיות

מנהלי הפורום

עו"ד עמנואל סולומונוב

עו"ד עמנואל סולומונוב

בוגר הפקולטה למשפטים באוניברסיטת ירושלים. מוסמך לעסוק בעריכת דין משנת 1972. עו"ד סולומונוב משמש אף כנוטריון. עו"ד סולומונוב מתמחה בדיני תכנון ובניה ולו נסיון רב שנים ביצוג והופעה בפני הועדות השונות לתכנון ולבניה וכן בפני בתי המשפט, לרבות בית המשפט העליון ובג"צ. עו"ד סולומונוב משמש כבורר וממונה באופן קבוע על ידי בתי המשפט לשמש אף כמגשר. בנוסף שימש עו"ד סולומונוב בין השנים 1993 ועד שנת 2011 כמשקם של מושבים על פי "חוק גל", תפקיד הדורש עפ"י חוק כישורים של שופט בבית המשפט המחוזי.

קביעת פגישה
0779977554
חזרה לפורום

הגשת מספר תביעות ייצוגיות

ארי
אריק

שלום רב ברצוני להגיש מספר תביעות ייצוגיות כנגד חברות שונות ובעילות שונות, ולדעתי מוצדקות כמובן. הנושאים התבשלו אצלי הרבה זמן, ועכשיו החלטתי כי ברצוני לתבוע ייצוגית כל אחת מאיתן חברות. נאמר לי ע"י עורך דין שנועצתי איתו, כי הדבר בעייתי כי מעיד כביכול על חוסר תום לב, וכי בית המשפט יראה את זה בעין לא יפה ועלול לדחות תביעה ולחייב בהוצאות משפט רק על סמך זה שאני " תובע סדרתי". כלומר לפי מה שהבנתי ממנו, גם אם התביעה מוצדקת עקב הפרת תקן כלשהו, מי שתבע כבר בעבר מתייחסים אליו בבית המשפט כאחד שבא להתעשר ולא בגלל העוולה הצרכנית. האם לוותר על התביעות לדעתך?

RE:
אלד
אלדר אדטו, עו"ד(נכתב ע"י: אריק)

אריק שלום. יש לבחון בזהירות הגשה של מספר תביעות ייצוגיות בו זמנית. בין היתר מהסיבות האמורות לעיל. בכל מקרה אני לא מציע לך לוותר על הגשתם. מציע לך להיפגש עימי ונבחן איזה תביעה (או תביעות) הכי ראוי להתחיל איתם ונתקדם משם.