אלון

מה ההליך להגשת תביעה ייצוגית ואיך בוחרים עורך דין ?

שלום, בידי יש ממצאים להגשת תביעה ייצוגית כנגד חברה פרטית, בשלב זה אעדיף לא לפרט את נושא התביעה או החברה. מספר שאלות שאשמח לקבל עליהם תשובות: 1- מה ההליך להגשת תביעה ייצוגית ?איך בוחרים עורך דין ? 2- לאחר שסיפרתי לעורך הדין את פרטי המקרה, איך אוכל למנוע מצב שהוא "גונב" לי את התיק ורושם את עצמו כתובע עיקרי ? 3- מה העלויות שכרוכות בהליך זה ? 4- מי נושא בעלויות (עורך הדין או התובע העיקרי) ? 5- ידוע לי שה"זוכה" העיקרי בתביעה ייצוגית הוא בעצם עורך הדין, כיוון שלרוב שכר הטרחה שנקבע ע"י השופט גבוה בהרבה מסכום הפיצוי שהתובע העיקרי מקבל. האם נהוג לבצע הסדר נוסף עם עורך הדין, ככה שלתובע העיקרי באמת ישתלם להגיש את התביעה הייצוגית ? כלומר אם התובע העיקרי קיבל 300 אלף ש"ח ועורך הדין יקבל 2 מיליון ש"ח אז עורך הדין מפריש רבע משכר הטרחה שלו עבור התובע העיקרי. בכל זאת הגילוי הגיע בזכות התובע. 6-מה הזמן הממוצע לתיק בתביעה ייצוגית ? 7- במידה והתביעה ייצוגית אושרה והתובע זכה, האם משלמים מס על סכום הפיצויים ? תודה מראש, אלון

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמנואל סולומונוב

עוד נבחר על פי שיקול דעתך.אופן ההגשה מוכתב על ידו . בנתיים אין אגרה. איני מכיר הסדר של קבלת חלק משכהט של עוד. הדבר גם אסור. איני יכל לייעץ לך באשר לסודיות. חזקה על מי שמייצג שאינו עומד לגזול ממך הרעיון. לא ניתן להעריך הזמן.אין מס.