אבי

האם "כופר" על מדפסת הוא חוקי?

שלום, רכשתי במאי 2016 מדפסת מחברת EPSON עם אחריות לשנה. ביוני 2017 הופיעה לי הודעה ש"מיכל העודפים" של המדפסת מלא ועליי לפנות לאפסון כדי לרוקן את מיכל העודפים. פניתי אליהם והם מבקשים 350 ש"ח על ריקון מיכל העודפים. הם יושבים ברמת גן ויחד עם ההוצאות הגעה אליהם (מהצפון) אני מגיע לעלות של יותר מחצי מעלות המדפסת. העיניין הוא שהמדפסת לא באחריות - בדיוק לפני חודש נגמרה האחריות מפתיע? - אני רוצה לתקן אותה איפה שאבחר, אני אפילו יכול לסדר זאת באופן עצמי - אבל הבעיה היא שבמדפסת קיים מונה שסופר את כמות הדפים שהודפסו או כמות הדיו שבמיכל, ולפי הספירה המונה יודע מתי המדפסת צריכה להקפיץ את ההודעה. ברגע שהמודעה קפצה המדפסת מושבתת ואי-אפשר להשתמש בה יותר בכלל. גרוטאה די להוריד את ההשבתה רק אפסון יכולים לעשות זאת בעזרת תוכנה שקיימת אצלהם. למעשה אני יכול לתקן הכל בעצמי אבל אפסון רוצים שאשלם סוג של "כופר" כדי לאפס את המדפסת ושאוכל להמשיך להשתמש בה. הדבר מקביל לרכב שרכשתי, הוא מתוכנת להקפיץ הודעה אחרי 365 יום שהרכב לא פועל יותר ורק מוסך מורשה ספציפי יכול לתקן את הרכב. אם אני לא פונה למוסך מורשה ספציפי הרכב מושבת ולא ניתן לעשות בו כלל שימוש. גרוטאה. האם הדבר חוקי? האם ניתן לתבוע אותם ייצוגית?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמנואל סולומונוב

יתכן ועינינך מצדיק תובענה ייצוגית. לצורך כך אני נזקק לפרטים נוספים. מציע שתתקשר אלי לטלפון :048627819

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמנואל סולומונוב

עניינך הוא מקרה פרטני וככזה אינו מצדיק תובענה ייצוגית. אתה יכול להגיש תביעה אישית לבימ״ ש לתביעות קטנות