גיא

האם יש מקום לתביעה יצוגית

הצטרפתי לחבילת גלישה בפלאפון 30G בעלות חודשים של 49.90. לאחר כמה ימים שבאתי לבדוק את ניצול החבילה, התברר לי שהחבילה שיש לי היא של 19G בלבד. שיחה עם שירות לקוחות של פלאפון הביאה לידיעתי את הדבר הבא: בגלל שהצטרפתי ב 5.9, פלאפון מחשיבים את זה כאמצע חודש ולכן הם מחייבים אותי חיוב יחסי. קיבלתי חבילה של 19G בתשלום של 27.35 שקלים. במידה ואני אחרוג מה 19G שהוקצו לי , אני אחויב אוטומטית בתשלום של 9.90 שקל לכל 2G של שימוש. עד לגבול מקסימלי של 10G או סה"כ 49.90 שקלים נוספים. סה"כ , בסופו של דבר , אחויב במחיר של 77.25 שקלים על ניצול של 29G לסיכום , למרות שהצטרפתי לחבילת גלישה של 30G במחיר של 49.90 , אני אחויב (במידה ואנצל את כל החבילה) על חבילה של 29G במחיר של 77.25 שקלים . כל זה רק בגלל שהצטרפתי לא בתחילת חודש. חישוב מהיר מראה שבממצוע יש 30 ימים בחודש , ולכן רק 3% מהמשתמשים באמת מצטרפים בתחילת חודש. 97% מצטרפים ב"אמצע" החודש. ולכן , סביר להניח כי 97% מהלקוחות חובים את הבעיה הזאת . מתוכם אני בטוח שכ 30 - 50 אחוז באמת מנצלים את כל החבילה , ונדרשים בחיוב גדול יותר ממה שהובטח להם בהתחלה. האם יש פה סיבה מספקת לתביעה יצוגית?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמנואל סולומונוב

לכאורה יש מקום לתובענה ייצוגית אך נידרשת בדיקה יותר מעמיקה. אתה מוזמן ליצור עימי קשר לטל:0544230645