הילה

מזונות

האם אב חייב לשלם מזונות לילדים הנמצאים בפנימיה ואיזה סכום? תודה מראש הילה

עו"ד שלומי באשי

שלום הילה, התשובה היא כן. חובת המזונוץת הינה אבסולוטית כלפי הילד ויכולה להתבטל אך ורק במקרים קיצוניים. שיעור הסכום לעומת זאת נתון לשינויים רבים ותלוי בנסיבות. פנימיה הינה בהחלט נסיבות בהן יופחת שיעור התשלום. בשורה של פסיקות קבעו בתי המשפט כי דין מזונות ילד השוהה בפנימיה הינם מחצית ממה שהיה נפסק לו לו היה שוהה בבית אימו. כמובן יש להביא בחשבון גם את התשלום לפנימיה ומי משלם עבורה. עקרונית המדובר במחצית.

צבי

אם רק עכשיו גליתי דבר זה לגבי הפחתת מזונות בעת שהותם של הקטינים במסגרת פנימייה, האם אוכל לבקש הפחתה בעבור שנים אלו שהיו לפני 8 שנים לערך? או שמא האם תטען לשיהוי ניכר בתביעה. יש אמרה ש"אי ידעת החוק אינה פוטר מהחוק". האם ניתן גם לטעון שאי ידיעת ה"זכות" אינה שולל את הזכות?

עו"ד שלומי באשי

שלום הילה התשובה היא כן. פסקי דין קבעו כי תשלום המזונות עבור ילד שנמצא בפנימיה יעמדו על מחצית מדמי המזונות אשר היו נספקים עבורו לו לא היה בפנימיה. כמובן שי להביא בחשבון את התשלום לפנימיה וכמובן שכל מקרה לגופו. עקרונית חחובת המזונות חיה וקיימת גם עבור ילד שנמצא בפנימיה.