תמר

העלת גובה המזונות

שלום, אני גרושה מזה כ3 שנים ויש ילד בן 6.5. בעלי לשעבר לא משלם מזונות כפי שנקבע בפסק דין מהגירושים, אז נקבעו מזונות על סך 1000 ש"ח (הוא טען שזה הסכום שהוא מסוגל לשלם. לאחר שחיכיתי כמעט שנה והוא עדיין לא שילם דבר, ביקשתי לקבל את הכסף מביטוח לאומי. הם משלמים לי 1000 ש"ח כפי שנקבע בפסק הדין. האם ניתן לעלות את גובה המזונות ל2100 ש"ח לפי החוק, למרות שהסכום שנקבע בפסק דין הוא נמוך מזה? בעלי לא מקיים חוותיו לא כלפיי ולא כלפיי הילד, הוא לא בקר אותו ולא מתעניין כלל בחייו, כרגע אני אפילו לא יודעת היכן הוא מתגורר. תודה מראש על תשובתך, חג שמח! תמר

עו"ד שלומי באשי

שלום תמר, לפי הסכומים שאת מדברת עליהם בהחלט נראה שיש מקום לשקול מהלך משפטי. עקרונית אין כל מניעה להגיש תביעה להגדלה או הפחתתה של המזונות באם יש הצדקה לכך. מציע לך לקבל ייעוץ בעניין ולהחליט האם להתחיל את המהלך