מיכל

מזונות אישה

אני ובעלי בהליכי גירושים. הוא הגיש תביעה לפירוק שיתוף אני למזונות אישה האם אני צריכה לפתוח תיק גירושין בבית הדין הרבני? האם יפסקו לי מזונות אישה למרות שלא פתחתי תיק ברבני? תודה

עו"ד שלומי באשי

שלום מיכל, בודאי שכן. אין קשר בין תביעת הגירושין לתביעת המזונות. ההיפך בעל חייב במזונות אשתו ולא גרושתו. לכן אם את מבקשת מבית המשפט שיפסוק לך מזונות אישה! אין טעם בהגשת תביעת גירושין משום שמרגע שיינתן פסק הדין לגירושין ויסודר הגט תפקע חובת המזונות כלפייך