נשואה

מקרה חריג

אני ובעלי התגרשנו לפני בערך 13 שנים אך חזרנו לחיות יחד.לאחר כשנה נישאנו ע"י רב כדמו"י ואף נולדה לנו ילדה.נותרנו רשומים כגרושים ולא טרחנו לשנות סטאטוס בת.ז. לאחר תקופה התחלנו לקבל פעם בשנה מהמל"ל כסף עבור בי"ס לילדים. לא אמרנו דבר כי פחדנו שלא דיווחנו ואפילו ניהננו מהעזרה.השנים חלפו,לפני 5 חודשים נפרדנו.אני רוצה לתבוע מזונות לקטינה וגם לי כאישה נשואה, אך הוא מאיים עלי, שאם אעשה כן הוא ידווח למל"ל כי במשך שנים קיבלתי מהם כסף פעם בשנה עבור לימודים לילדים למרות היותי נשואה . שאלותי הן: 1.האם מגיעים לי מזונות אישה ?(איני עובדת)2.מה לכתוב בתביעה מבחינת הסטאטוס וכיצד אענה בדיון על הרמת הגבה של השופט?(יש לי כתובה להוכחה) 3. האם מגיע לי חצי מזכויותיו בפנסיה שכן כל השנים הייתי איתו ולצידו? ושאלה אחרונה: במידה וכן מגיעים לי מזונות אישה, האם מגישים זאת באותה התביעה של מזונות הקטינה שאגיש כאפוטרופוסית טבעית שלה? תודה וסליחה על טרחה כה גדולה

עו"ד שלומי באשי

שלום, אכן נהגתם לא כדין - שניכם! לכן איומיו לפגוע בך יפגעו גם בו שכן הוא נהנה מאותם כספים גם כן. במקרה זה קרוב לודאי שביטוח לאומי יתבע אתכם על השבת כספים וגם יקנוס אתכם. למיב ידיעתי מדובר אף בהליך שהוא פלילי. עד כאן לעניין הביטוח לאומי. לגבי יתר השאלות - הלכה למעשה את נשואה ונחשבת כנשואה , לרישום במשרד הפנים אין משמעות וברור כי אקט הנישואין גובר על הרישום שאתם לא ביצעתם. כנשואה שאינה עובדת מגיעים לך מזונות למרות שכיום בית המשפט ירצה לדעת מדוע אינך עובדת והאם יש לכך סיבה מוצדקת. את תביעת המזונות את מגישה עבורך ועבור הקטינה באותה תביעה. לגבי זכויות הפנסיה את זכאית למחצית מכלל זכויותיו. עלייך להגיש תביעה בעניין זה מקווה שעזרתי