הדס

מזונות מאב שנמצא בפשיטת רגל

אני מקבלת מזנות בסיס 1300 ש"ח מהביטוח הלאומי מכוון שהאב לא משלם. הגשנו תביעה לבית המשפט על החיוב למחצית מהגן + הוצאות רפואיות. האב נמצא בהליך של פשיטת רגל, מה לדעתכם הסיכויים שלנו. האם אפשר להגיש בקשה למעצר לאדם שנמצא בהליך של פשיטת רגל? תודה

עו"ד שלומי באשי

שלום הדס, ככלל הליכי פשיטת רגל אינם מעכבים הליכי גביית מזונות וניתן להמשיך ולגבות כרגיל. במקרה שלך לא ברור מה זה "בהליכים". האם רק הגיש את הבקשה? האם ניתן צו. על כל מקרה נושא המזונות הינו חוב בדין קדימה אשר בא לפני כולם ואת יכולה לנהל תביעות כרגיל וגם לגבות.