ציפי

מרגע הגשת התביעה לביה"ד לענייני משפחה...

כמה זמן בממוצע לוקח עד שמתקיים הדיון הראשון? האם יש דרך לזרז ההליכים?

עו"ד שלומי באשי

שלום ציפי, זה מאוד משתנה מהרכב להרכב ותלוי בימן השופט. בדרך כלל משתדלים שקדם המשפט הראשון יתקיים בתוך כשלושה ארבעה חודשים. לגבי מזונות ניתן להגיש בקשה לפסיקת המזונות הזמניים טרם דיון.

ציפי

ואיך קובעים את המזונות הזמניים? לפי מה, אם לא מתקיים דיון עם הצגת ראיות וכו'? ובמידה ואני באותה עת בחו"ל? (צפוי לי טיפול רפואי חד פעמי באנגליה) האם ניתן לבקש דחייה של הדיונים כדי שאוכל לנכוח...? והאם אז הדיון נדחה בעוד 4 חודשים? תודה

עו"ד שלומי באשי

המזונות הטרום זמניים נקבעים בדרך כלל ללא התעמקות בפרטים ולרוב על בסיס הנמוך על מנת לתת סעד מיידי עד לדיון. אם לא תגישי בקשה לפסיקת מזונות טרום זמניים או זמניים אז אלו לא ייפסקו לך אלא רק בדיון קדם המשפט או בסמוך לאחריו.

ציפי

תודה! האם אחד מהצדדים יכול לדחות את מועד הדיונים האלה מסיבות כלשהן? למשל אם יש לי הליך רפואי בחול?

עו"ד שלומי באשי

ניתן לנסות. כל הרכב והשיקול שלו