גיא

חוב מזונות לאשה - במקביל חייבת כספים בהוצל"פ

ערב טוב גרושתי חייבת לי כספים בסך של 8000 ש"ח לערך עפ"י פסק דין מחודש 09/11 עד ליום זה עיקלתי לה כ-1000 ש"ח ואין יותר מה לעקל והיא מתחמקת. כיום אני חייב לה סכום של 25000 ש"ח עבור מזונות לשנה אחורה ,וכל חודש עוד מזונות של 3000 ש"ח (החלטה מחודש 01/12) היא פתחה נגדי תיק הוצל"פ באמצעות עורכת דינה כי לא רצתה להפקיד את המזונות לחשבון הבנק שלה ודרשה שאעביר את המזונות לחשבון אחר ואני סירבתי ועשתה זאת כדי שהכסף יעבור לעורכת דינה וכך העיקול שחייבת לי כסף לא ישולם. כיום עיקלו לי את ח"ן הבנק לאחר ששלחתי טענות פרעתי והוכחתי את כל הנ"ל אחד אך אין עדין החלטת רשם ולקחו לי כספים והכניסו לפק"מ והיא יכולה לממש אותם?? האם יש דרך לקזז את החוב שלה מתיק הוצל"פ ? ואיך עושים זאת? תודה

שלומי באשי, עו"ד

שלום גיא וחג שמח, אתחיל מהסוף - אתה לא יכול לקזז חוב אזרחי כנגד חוב מזונות בשום מקרה. תשלום מזונות הינו עבור מזונות ילדים ואין קשר בינו לבין חוב אזרחי בין בני זוג אפילו אם ניתן על ידי אותו בית משפט. בהיעדר הוראה מפורשת של בית המשפט לא תוכל לקזז מחוב המזונות. לגבי טענת הפרעתי שהגשת - ככל שהפקדת כסף בחשבון הבנק של אשתך עבור מזונות ויש בידך להראות זאת - טענתך תתקבל בגובה הכספים שהופקדו. קח בחשבון שבטענת פרעתי נטל ההוכחה הוא עליך להראות כי שילמת. פרט לכך, לגרושתך הזכות לפתוח תיק הוצלפ ולבקש כי המזונות ישולמו לשם.