אורן

נוכחות בביהמ"שׁ

שלום, חייתי עם ידועה בציבור במשך 21 שנה. נפרדנו לפני שלוש שנים ועכשיו היא תובעת מזונות לילד הקטין (14) וחצי מהרכוש בביהמ"ש. אין מחלוקת על המשמורת. כל ההליך מאד מכוער וקשה לי מאד. אני מתוח ולא ישן בלילות. אני רוצה שאשתי החדשה תבוא איתי לתמוך בי לדיונים בבית המשפט. האם זה אפשרי?

עו"ד שלומי באשי

שלום אורן, הדיון הוא בדלתיים סגורות ולבעלי דין בלבד. אני מניח שאם מדובר באשתך אז היא תוכל להיכנס לדיון. אם תהיה התנגדות של הצד השני אז שעורך דינך ינמק את בקשתך ובית המשפט יחליט.

אורן

האם גרושתי תוכל לדרוש שאישתי לא תיכנס לאולם כי בא לה לנקום וכי לא בא לה לראות את אשתי? איך בית המשפט מתייחס לזה בד"כ? לאישה מותר בעקרון להיכנס? מותר לי להביא "מלווה" (מבלי שאהיה נכה פיזית או נפשית...)?

עו"ד שלומי באשי

אין שינוי בתשובתי. בית המשפט יכול להלחיט במקום בעקרון ה דיון דלתיים סגורות אך ורק לבעלי הדין על כל המשתמע מכך