רלי

חישוב מזונות

שלום רב בעלי עזב את הבית.מה הסכום המינימלי שעליו לשלם לשני ילדים בני 16? שנינו מרווחים כ9000 שח נטו. והאם עליו להשתתף גם במיסי הבית? יש לציין שאין לנו משכנתא על הבית.תודה

עו"ד שלומי באשי

שלום רלי, בהנחה שאת נשארת להתגורר בדירה (מה שלדעתי לא יקרה אחרי שתגישי תביעה למזונות) אז אנחנו מדברים על סכום שיכול לנוע סביב 3,000 - 4,000 ש"ח לחודש עבור שניהם. יותר לכיוון השלוש בהנחה שתעברי דירה לדירה שכורה יתווסף לכך עניין המדור וזאת עד הגיעם לגיל 18. בתיקים מהסוג שלך מה שמקובל לעשות הוא להוון את המדור ולעיתים גם את המזונות עד לגיל 18 ולקבל זאת מתוך חלקו בדירה. גם כך לא נותר הרבה זמן לשלם מזונות ולכן הסכומים שבמחלוקת יהיו נמוכים.

רלי

תודה על תשובתך.אך האם עד הגט הוא חייב לחלוק איתי את מיסי הבית? למרות שהוא לא מתגורר בו.כמו כן הוא טוען שהוא צריך לשלם רק 1000 שח לילד.