בסנה

איזון פנסיוני

בעלי ואני פנסיונרים.במידה ואנו מחליטים להיפרד\להתגרש מה כדאי מבחינתי:איזון פנסיוני או מזונות אם בכלל מגיע לי מזונות כי אין מזונות ילדים?תודה.

עו"ד שלומי באשי

שלום בסנה, לאחר הגירושין לא קיימת חובת מזונות. כמו כן המקובל הוא שאי אפשר לקבל גם פנסיה וגם מזונות וזאת אף במהלך הנישואין. על מנת לחשב בדיוק את הפערים בין הפנסיות שלכם כדי לבצע איזון נכון, בדרך כלל ניגשים לאקטואר על מנת שיחשב את העניין. במקרה שלכם הפנסיות כבר משולמות ולכם אין בעיה לערוך איזון חציוני. על פי החוק ועל פי תקופת הנישואין שלכם באם הפנסיות אמורות להתחלק שווה בשווה אז האיזון החודשי הוא פשוט.

בסנה

איפה נמצא אקטואר?איזון פירושו 50/50?תודה

עו"ד שלומי באשי

כפיש ציינתי בשלב שבו אתם נמצאים אתם לא זקוקוים לאקטואר אם הפנסיות נצברו כולם במהלך החיים המשותפים אז איזון זה חצי חצי

בסנה

תודה רבה