tamir

תשלום מדור לגרושה שגרה עם בן זוג איך מחשבים

שלום. אני גרוש עם 4 ילדים. חבר קיבוץ. ההסכם שאני חתום עליו עבר אישור בית משפט. לפני כשנה וחצי הגענו גרושתי ואני להסדר ביננו על תשלומי חובות עבר ותשלום חודשי קבוע. מאז שילמתי את החובות ואני מעביר חודש בחודשו סכום של 6800 ש"ח. לפני כמעט שנה עזבה חברתי את הקיבוץ ולא דרשהעד היום מדור.(בחוזה כתוב שבמידה ותעזוב תהיה זכאי). בני הגדול הגיע לגיל 18 ולפיכך אני צריך לשלם עבורו 33%. כשאמרתי זאת לגרושתי אמרה שתדרוש מדור. היא גרה בווילה דו קומתית עם בן זוג. כשעזבה את הקיבוץ קיבלה פיצויי עזיבה כנגד הדירה. אני יכול להמשיך לגור בה אולם על מנת לשייכה אלי ושיהיו לי זכויות הורשה שלה עלי לשלם לקיבוץ את הכספים שקיבלה- פיצויי עזיבה. שאלתי (אני יודע שהעניין מורכב) 1. האם זכאית למדור. 2. במידה וכן איך מחשבים את המדור(גיל הילדים- 10.5,12,16.5,18) 3. האם אפשר לקשור את המדור לתשלומים שלי לדירה. אני מניח שלשאלה זאת אין לך תשובה . הכי חשוב לי זה העלויות ודרך החישוב של התשלום עבור מדור. בתודה מראש

עו"ד שלומי באשי

שלום תמיר, אין קשר בין המדור שלך לתשלומים על הדירה. לפי הסכום שאתה מעברי אינני חושב שהסיכוי שיוסיפו לך מדור הוא גדול כמו כן לאור העובדה שהיא גרה עם בן זוג הרי שהמדור יחושב למחצית ממה שהיה אמור להיות לו הייתה גרה לבדה. הייתי מציע לפהחית את התשלומים לילד שבגר ולהתקדם באפיק הזה. כלל יש לבצע הפרדה בין סוגיית מזונות לסוגיית הרכוש.