נטלי

חישוב ריבית פגיורים

שלום רב, אבא שלי אמור לשלם לאימי מזונות בצמוד למדד, אך בפועל זה לא קורה. כבר יותר משלוש שנים שהוא משלם את אותו הסכום. אשמח לדעת כיצד מחשבים ריבית פיגורים לשם הגשה להוצאה לפועל וכן האם החישוב תקף גם להוצאות שוטפות אחרות שחייב לשלם ומפגר בתשלומים. בתודה מראש, נטלי

עו"ד שלומי באשי

שלום נטלי, אנא ראי תשובותיי בפורום זה לעניין זה כבר מספר פעמים. עקרונית מדד הבסיס נקבע בהסכם הגירושים או בהחלטה למזונות. מדד בסיס זה מהווה את הבסיס לחישוב אל מול העלייה של המדדים בעתיד. יש תכונות שעושות את זה מאוד פשוט וניתן לקבלם באינטרנט. החישוב הוא סכום המדד החדש חלקי מדד הבסיס כפול סכום המזונות. שימי לב שהחשיב והוא כל 3 חודשים ללא חישוב למפרע.