ישראל

עזרה מזונות לתאומים

אני ומישהי הכרנו באתר להביא ילדים נהית בינינו כימיה טובה מאוד חתמנו על הסכם 2000 שח לילד כולל הכל במידה ויש תאומים וכו אז כפול לפי מס הילדים נולדו לנו תאומים מהממים אנחנו חיים יחד בבית משותף וכל איד מנהל אורך חיים נפרד אני מרויח 5500 שח בחודש הילדים היום בני חודש וחצי גר איתה בדירה שלה אבל משלם לה שכירות 1700 שח מזונות 4000 שח וכל זה חוץ מהוצאות המשותפות בבית ארנה חשמל מים גז וכו האם אפשרי לשנות את ההסכם ? הוא חתום ע״י נוטריון הסכום גבוהה מידי ? כמובן שאחרי כל זה אינ לי כסף לחיים שלי ומאוד קשה יהיה לי לעמוד בזה האם זה מוגזם האם נפנה לבית המשפט והוא יפסוק להורדת הסכום ?

עו"ד שלומי באשי

שלום ישראל, לא ברור לי בדייק מהו ההסכם שערכתם ומתי ערכתם אותו. אם עסקינן בסוג של הסכם הורות אז הילדים הם לא צד להסכם והלכה למעשה הרי בית משפט לא אישר את ההסכם ואין פסק דין מחייב למזונות. באשר למצב בפועל - אתה משלם 2000 שח לילד והסכום הוא לא סכום גבוה למזונות הכוללים מרכיב של חינוך ומדור. העןבדה שאתה בוחר לגור שם ולשלם עוד דמי שכירות, אינה רלבנטית כי היית ממיחא צריך לשלם עבור מגורים לעצמך. לא ברור כיצד התחייבת ל4000 כאשר ידעת שמכורתך היא 5500

ישראל

ההסכם נחתם לפני שהתחלנו את התהליך ההורות אנחנו גיי ולסבית והמטרה היתה תמיד מול עיניי לא ציפיתי שייצא לנו תאומים .. ולפי ההסכם וההיגיון אמר עם ילד נוסף אז כפול 2 ו וזה לא נכון 2000 שח * 2 שזה כולל הכל גנים מדור מזונות בגדים וכו׳ האם יש בכלל בית המשפט יראה לראות עיניו שאני עובד מ 7-19 מרויח נטו 5000-5500 לה יש בית אבל משכנתא 4500 בעבודת הרוויחה בין 8000-10000 שח היא כיביכול מתכוונת לא לעבוד שנה אני יגור אצל ההורים לצערי בגלל המצב הנ״ל לגבי המזונות האם ניתן לשנות ? יש טעם בכלל להתחיל הליך

עו"ד שלומי באשי

שלום ישראל, ראשית סליחה על העיכוב בתשובה. אני שוב שואל - האם ניתן תוקף של פסק דין להסכם ? בכל מקרה את יכול לפנות לבית המשפט בבקשה להפחית את דמי המזונות

ישראל

ההסכם חתום ע״י עורך דין נוטריון לא חתום ע״י בית משפט אנחנו באמת רוצים בצורה ויפה ולא להגיע לשם אני עובר להורים כדי לחסוך את ההוצאות מה החוק אומר על תאומים ?

עו"ד שלומי באשי

אני שמח לשמוע שאתם עושים הכל בטוב. אתם חייבים להגיע להסכם ולאשרו בבית משפט שכן להסכם שבידכם אין תוקף של פסק דין והמשמעות היא חוסר ודאות של שניכם לעתיד. (בכל עת יכול כל צד לא לקיים את ההסכם והצד השני לא יוכל לגבות כל חיוב ממנו דרך הוצאה לפועל). ההסכם צריך לכלול את הנושא הכלכלי ולא פחות חשוב את הנושא של הסדרי הראייה והחלוקה ההורית בינכם. לגבי שיעור המזונות - לא מבצעים הכפלה עבור שני ילדים שכן על פי עקרון נר אחד נר למאה, יהיה החישוב אחר לדןגמא עלות השתתפות במדןר לילד אחד היא 30אחוז ולשניים 40אחוז. מומלץ בחום כי תגיעו לידי הסדר כולל

ישראל

ראשית תודה אנחנו ביחסים טובים ההסכם כולל הכל כולל הסכמי ראייה לינה חינוך וכו לגבי המזונות 4000 שח כולל הכל מדור גנים בעתיד ביגוד האכלה וכו לתאומים שהנטו שלי 5500 לבנק והברוטו 7000 האם יש טעם בכלל להרוס יחסים בשביל בית משפט שיחליטו להפחית 300-500 שח לערך זה לא הכי כדאי ?

עו"ד שלומי באשי

ממש לא כדאי וזאת כל עוד אתם מבינים שלהסכם אין תוקף של פסק דין. בהחלט תוכלו בהסכמה להמשיך ולחיות כך אולם בהיעדר הסכמה שים לב ל ה שאמרתי קןדם.

ישראל

ההסכםישראלה הסכם גם חתום ע״י נטוריון זה לא תקף ?

עו"ד שלומי באשי

אין לכך תוקף של פסק דין על כל המשתמע מזה כפי שציינתי לעיל