סיגל

בן 19 ומזונות

הבן עזב את הבית בגיל 19 , התגייס לצבא ועבר לאמו . האם אני האב חייב במזונות ? האם בזה שהצהיר על מעבר לאמו זה מספיק או שיש להצהיר על כך בבית משפט ?

עו"ד שלומי באשי

שלום סיגל, השאלה לא ברורה. האם קיים פסק דין למזונות ? עקרונית מזונות משולמים לילד עד הגיעו לגיל 18. מעבר לכך אין חובה חוקית לשלם מאום. בפועל פסקי הדין וההחלטות קובעות סך של שליש מהגיע לגיל 18 או סיום לימודים תיכוניים לפי המאוחר ועד תם שירות צבאי סדיר (3 שנים לבן ו 2 לבת) שליש מגובה הסכום האחרון ששום עבור הילד.