משה

תשלום שליש מזונות - לאחר גיל 18

שלום, בתי הגיעה לגיל 18 ואף סיימה את לימודיה. אני אמור, ע"פ הסכם הגירושין, לשלם שלי עד גיל 20 או סיום הצבא - המאוחר מביניהם. אך, בתי דחתה את שירותה הצבאי בשנה עקב רצונה ללכת למכינה שם תגור במהלך השנה הקרובה. עלות המכינה מתחלקת בינינו. מה אני אמור לעשות עם השליש שעליי להמשיך לשלם? להוריד כעת את כל המזונות ולהחזיר שליש בסיום השנה? תודה.

עו"ד שלומי באשי

שלום משה, אתה אמור לשלם שליש לתקופת השירות הסדיר - 24 חודשים. לא מעבר לכך. לא משנה כיצד ומתי שילמת אם בתך דחתה את השירות שלה אתם יכולים לקבוע בינכם האם התקופה הזו תהווה חלק מהשירות הצבאי. מעבר לכך ובסוגיה הזו אתה לא אמור לשלם מאום. את עלות המכינה אתה משלםך מרצונך הטוב וזה יפה מאוד אבל לא בר קיזוז מול המזונות. אציע הצעה פרקרטית. תחשב מה סכום המזונות לשנתים (שליש) ושלם אותו. זה לרוב יוצא סכום מאוד נמוך.