לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
לילך

מזונות-כמה?

שלום, הייתי שמחה לדעת כמה מזונות עשוי לפסוק לי בית הדין לענייני משפחה בנושא הבא: בעלי ואני עומדים בפני גירושין. יש לנו שני ילדים, אחד מתחת לגיל 6. בעלי משתכר כ-17 נטו בחודש ואני כ-10 נטו. שני הילדים הולכים לצהרונים אחרי הגן. אני גרה בדירה שעליה רובצת משכנתא של 4,500 ש"ח. כמה מזונות עשוי לפסוק בית הדין לענייני משפחה? האם זה כולל את ההשתפות במחצית עלות הצהרונים או בנוסף? אני מנסה להבין מה הסכום הכולל של המזונות+מדור שאני עשווייה לקבל. ללא ספק תהיה ירידה ברמת החיים להם הורגלנו, אבל מנסה להבין עד כמה... תודה, לילך

עו"ד שלומי באשי

שלום לילך, ההכנסות שלכם נאות ובעלך משכתר סכום אשר יכול לאפשר לו לשלם מזונות מעל למינימום וגם להתקיים בכבוד. על כן במצב כמו שלך הייתי אומר שכל מה שייפסק בטווח של 1,500 ש"ח לכל ילד + 40% מעלות המדור + מחצית מעלויות החינוך מכל מין וסוג שהוא הוא סביר בהחלט. תשלום המדור הוא 40% מעלות שכר דירה של דירה במקום מגורייך או מחצית מעלות המשכנתא באם החלטתם כי את נשארת להתגורר בבית עד הגיע אחרון הילדים לגיל 18. מחצית מהוצאות החינוך הם גם בבחינת דבר קשיח והן כוללים גן וצהרון ותשלומי בית ספר. על חוגים ושיעורים פרטיים אין חובה אבל במרבית מפסק הדין וההחלטות אנו רואים כי מחייבים גם באלו. והתשלום לכל ילד אשר המינימום עומד כיום לפי פסיקה על בין 1,250 ש""ח - 1,400 ש"ח וזה תלוי בהרכב בייתן את ההחלטה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מזונות