מנהל הפורום שלומי באשי - משרד עורכי דין
הפחתת מזונות
שלום רב, בן זוגי גרוש ואב לשני ילדים (8,12.5) בהסכם הגרושין הוסכם על 5000 ש"ח לא כולל הוצאות נוספות (קייטנות, רופאים וכדו'....) , בזמנו מצבו הכלכלי היה משמעותית יותר טוב ויכל להרשות זאת הרוויח מעל 10000 נטו וויתר על בית פרטי לטובת האישה והילדים ונותר ללא רכוש. מבחינת הסדרי ראייה הוא רואה אותם פעם באמצע השבוע (לא כולל אם הילדים או הגרושה מבקשים שיגיע יותר) ואחת לשבועיים בשבתות. לאחרונה מצבו הכלכלי התדרדר בכי רע והוא פתח תיק בכנ"ר כי לא יכל לעמוד בחובותיו. יש לציין כי עם כל זאת עשה הכל לעמוד בתשלומי המזונות גם כאשר לא היתה לו דרך לממן את הוצאותיו כולל שכ"ד. כיום משתכר ממוצע של 8500 נטו. בנוסף אני הרה ובסוף חודש הבא אני עתידה ללדת גם הכנסותיי נפגמו היות ואני בשמירת הריון ולאחר הלידה אזדקק לטיפולים רפואים רבים מה שימנע ממני חזרה לעבודה ולשכרי המלא שעמד על 4000 ש"ח. אנחנו שוקלים לבקש הפחתת מזונות. האם לאור כל זאת יש סיכוי לבקשתנו? תודה
שלום נחמה, באם נפתח תיק בכנ"ר הרי שאתם יכולים להגיש במסגרת התיק בקשה לקציבת תשלומי המזונות ביהמ"ש מוסמך לקצוב את תשלומי המזונות כפי שימצא לנכון בהתחשב בנסיבות החדשות שנוצרו. אם כבר פתחתם תיק בכנ"ר לכו בדרך הזו שהיא הרבה יותר מהירה ותאפשר לכם לקבל סעד מהר יותר.