מנהל הפורום שלומי באשי - משרד עורכי דין
תביעת אבהות ומזונות
שלום הייתי בזוגיות כחמש שנים. נכנסתי להריון וילדתי אני רווקה. אני ובן זוגי נפרדנו. הוא מכיר בילד בע״פ. ולא מוכן להכיר באופן רישמי כי פוחד מתביעת מזונות וכו׳. חשוב לי לציין שיש לי הקלטה שלו מדבר על זה שהוא מכיר בכך שזה בנו. וגם הודעות שחור על גבי לבן. אי לכך. פניתי לעורך דין, בדרישה לתביעת האבהות ומזונות. חשוב לי לציין כי לאב בני יש שלוש אזרחיות שונות שלוש דרכונים. והוא נמצא בהליך פש״ר. ונוסף על זה לא עובד.גרוש עם שלוש, מלבד שלי. הוריו אנשים עמידים ובעלי נכסים. אני מאוד חוששת כי לאור מצבו הפיננסי יפסקו לי מזונות נמוכים מאוד. שאלותי הן: מתי ניתן לתבוע את הורי? במידה ויפסקו סכום נמוך, האם הוריו יהיו מחויבים להשלים ההפרש שנקבע? אם אחד מילדיו, כבר בגיר ולא משלם עליו מזונות יהיה זה קלף שרצוי להשתמש בו? האם ניתן לדרוש ממנו להפקיד את דרכוניו השונים עד לסיום ההליכים ? ושאלה אחרונה, האם ניתן לדרוש רטרואקטיבית מיום לידת הילדה מזונות. אציין שהוא כיום 10 חודשיים מודה לך מראש. ואם יש משהו שלא שאלתי אשמח אם תאיר את עיניי תודה.
שלום לירז, במסגרת תביעת האבהות את יכולה להגיש סעד זמני לעיכוב יציאה מן הארץ על שלושת הדרכונים. אנא הורי לעורך דינך לעשות כן. לגבי הורי הבעל - התביעה כנגדם תהיה אפשרית רק לאחר שתוכרז אבהותו וייפסקו מזונות אשר אותם הוא לא ישלם. תביעת מזונות רטרואקטיבית אינה אפשרית אלא מיום הגשת התבייעה ולמעשה מיום הכרזת האבהות. את כן תוכלי להגיש תביעה כספית להחזר הוצאות אחורנית. סיכוייה לא גבוהים שכן חוסר הפעולה שלך כל התקופה יעמוד לך לרועץ. אני הייתי מגייש את התביעה ומנסה. לגבי גובה המזונות - מאוד תלוי בצרכי הילדה, גן מעון וכיוב. המקום בו את מתגוררים וכן - הכעובדה שהוא לא משלם או לא צרחיך לשלם מזונות לילד שבגר משמעותה פחות נטל כספי עליו ועל כן הדבר יבוא בחשבון. הכי חשוב עכשיו זה להתקדם בנושא האבהות וצו עיכוב הנסיעה.