לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
טל

מזונות ומשמורת משותפת

שלום בעלי ואני החלטנו להיפרד בתור התחלה וקבענו הסדרי ראיה שווים, יומיים וסופ"ש ושבוע לאחר מכן 3 ימים באמצע שבוע בהתאמה (סה"כ 7 מ-14 לכל אחד מאיתנו). לנו 2 ילדים בני 7 ו-5. שכר הנטו שלו גבוה משלי במעט, 11000 ש"ח למול 10000 ש"ח. סכ"ד שלי עומד על 3500 ש"ח ושלו על 3400 ש"ח. כל הוצאות החינוך מתחלקות בינינו באופן שווה. האם אני זכאית לקבל דמי מזונות מופחתים? תודה רבה

ריקו

גברים הפכו בישראל לבנקט ל20 שנה! מתגרשות וחולבותכסף! אמנם הילדים חשובים! אבל! בקרוב גברים יצאו מדיטת העושק הנשית! פונדקאות ליחיד כמו שאמא חד הורית מקבלת תרומת זרע גבר יחיד יקבל ביצית ורחם ואז תסתיים הסחטנות של החד הוריות ו המתגרשות!

ריקו

גברים הפכו בישראל לבנקט ל20 שנה! מתגרשות וחולבותכסף! אמנם הילדים חשובים! אבל! בקרוב גברים יצאו מדיטת העושק הנשית! פונדקאות ליחיד כמו שאמא חד הורית מקבלת תרומת זרע גבר יחיד יקבל ביצית ורחם ואז תסתיים הסחטנות של החד הוריות ו המתגרשות!

עו"ד שלומי באשי

שלום טל, על פי החוק התשובה היא כן ! על פי הפסיקה האחרונה התשובה היא לא! מצטער אבל זה המצב. יהיו הרכבי ישפוט שיפסקו סכום ויהיו כאלה שילכו בעקבות הפסיקה האחרונה (שכולה בדרג של בית משפט שלום ולא מחוזי). במקרה שלך רוב בגלל שאתם משתכרים את אותו סכום אז תהיה נטייה ללכת לכיוון השוויון. השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא - אם במחצית מהזמן הם איתו, אם הוא נושא במחצית מהוצאותיהם מכל מין וסוג שהוא (חינוך באופן ישיר וביגוד והנעלה ואוכל במחצית מהזמן כאשר הם אצלו) - ואם הוא משכתר כמוך בדיוק אז מדוע את זקוקה למשהו נוסף ?

טל.

אז לפחות תן להרוויח משהו.

טלי

הרי הוא ימשיך בחייו ואני אשאר לבד. אז למה לא לנקום קצת?

טל

אין לי מושג מי זו טלי אבל זו ממש לא אני וזו ממש לא כוונתי. אשמח לקבל תשובה מעו״ד באשי

טלטול

אז מה כן כוונתך? אם ההוצאות חצי-חצי, ההורות חצי-חצי ואתם מרוויחים אותו דבר ושניכם שוכרים דירות באותו סכום - אז למה, למען השם, שישלם לך? מה זה אם לא חמדנות וסחטנות "להרוויח ממנו קצת"?

טל

הוא משתכר קצת יותר אבל בגדול העניין הוא שבמידה ואני כן זכאית לקבל, אז למה לא דרוש את זה? אני מדברת על סכום נמוך , מזונות מופחתים.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מזונות