מנהל הפורום שלומי באשי - משרד עורכי דין
מזונות וחלוקת רכוש
שלום. אני ואישתי החלטנו להתגרש.אני מרוויח 5600 נטו ואישתי לא עובדת לאחר שעזבה עבודה אחרי 9 שנים שחלק מהפיצויים שקיבלה שימשו אותנו להחזרת חוב על עסק שכשל.יש לנו 3 ילדים(9,5,3)בעבודתה האחרונה אישתי הרוויחה 7200 נטו ומבחינת יכול ההשתכרות שלה במקצוע שלה היא יכולה להגיע ל -1000,9000 נטו(למרות שזה מצב היפותטי כי היא כרגע מובטלת כבר 8 חודשים).יש ברשותנו דירה ששוויה כרגע 950000 (ונשאר לשלם בערך במשכנתא 400000).אנו משכירים את הדירה לדייר תמורת 3700 ושוכרים דירה במקום אחר תמורת 4600.לילדים אין צהרונים.כמה שאלות: כמה מזונות יהיה עליי לשלם כולל מדור וכו'? פתחתי לפני פחות משנה תיק ברבנות ולא ניגשנו לדיון כי חשבנו שהסתדרו העיניינים ומאידך לפני כמה שבועות היא הגישה בקשה "ליישוב סכסוך" בבית הדין לעינייני משפחה...מה קובע?האם הדיון יהיה ברבנות או בבית משפט? האם מגיע לי כספים מפנסיה או קופות גמל שהיא חסכה לאורך השנים? האם אני יכול לחייב אותה למכור את הדירה המשותפת ולחלק את הכסף לאחר תשלום החוב למשכנתא?והאם זה ישנה את סכום המזונות?
שלום מוטי, הדבר הראשון שקפץ אצלי הוא - אתה מדבר הרבה על העבודה והיכולת שלה אבל למה אתה משתכר פחות מהמינימום ? מ 5600 אתה לא תוכל לשלם מזונות ראויים ל 3 ילדים ועוד לחיות. הפתרון אם כן נעוץ בדירה. דיון המזונות של הילדים יהיה בבית המשפט ולא ברבני. אתה זכאי למחצית הכספים בקרנות לגבי התקופה המשותפת בלבד. מציע כי תשקול לשלם את מדור הילדים מראש על ידי חלקך בדירה ולהסכים על סכום המזונות באופן שיאפשר לך לחיות. זה לא תשובה לפורום. אתה צריך ייעוץ משפטי. שניכם