לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
לירון

מזונות

שלום! אני גבר גרוש כשנתיים,יש לי ילד בן כשנתיים וחצי. אני גר רחוק מגרושתי ואיני רואה את הילד,רק כשאני מגיעה לביקור כל חודשיים שלוש.גרושתי תבעה אותי בביטוח לאומי לדמי מזונות,אני משלם להם 1400 ש״ח.היא דורשת ממני כל הזמן כסף חוץ מהמזונות,עם זה לגן אוכל בגדים. אני קונה לו בגדים ומוכן לשלם על כל ההוצאות הרפאויות חינוך וכדומה חצי אני וחצי היא. היא רוצה שאני ישלם לה הכל בעצמי לבדי. היא לא עובדת,ולא מתכננת לחפש עבודה כי נוח לה שאני ממן אותה! לא יכול להיות שלגבר אין זכויות? אני לא יכול לשלם על הכל בעצמי,יש לי אישה בקרוב אנחנו מתחתנים ומתכננים להקים משפחה משלנו. אני לא יכול להמשיך לממן אותה ולשלוח לה כסף כל פעם שיתחשק לה! עכשיו אני אמרתי לה שכני מוכן לשלם חצי חצי על הכל ואפילו בעצמי ליקנות לו בגדים(אני קונה לו כמעט כל חודש וגם ההורים שלי קונים בשפע). היא הודיעה לי שהיא רוצה למרמר לי את החיים ולארוסתי,שהיא הלכה כבר לתבוע אותי להגדלת מזונות,ולתבוע אותי שאני אשלם את כל ההוצאות לבד! האם יש לה את הזכות הזאת? האם היא תצליח לסחוט ממני עוד ועוד כסף דרך תביעה? אני רוצה להתחתן ולהקים בית. אבל היא לא עוזבת אותי בשקט ומבקשת רק עוד ועוד,ומקללת את ארוסתי כל היום... האם יש לי פיתרון כלשהו כאן?!

שלומי באשי, עו"ד

שלום לירון, לא ברור לי מדוע את לא רואה את הילד אלא רק פעם בשלושה חודשים. נראה לי שאתה מחטיא את המטרה - המטרה היא לא להיות כספומט אלא להיותך שם בשביל הילד. כל שכן בגיל כה קטן. כל עוד אתה משלם מזונות סבירים אף אחד לא יכול להגדילם רק על מנת להגדילם. הייתי מציע לך לפנות לבית המשפט בבקשה להרחבת הסדרי הראייה - אלא אם כן הדבר נעשה מרצונך. אם הדבר נעשה מרצונך - אינני מבין על מה אתה מלין ?? יש לך ילד בן 2.5 שאתה רואה אותו פעם בשלושה חודשים ואתה מדבר על 1400 ש"ח ??

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מזונות