לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גרושה+2

אי תשלום מזונות

כבר 5 שנים הגרוש שלי לא משלם מזונות. הוא כן מוכן לשלם חצי מההוצאות הקבועות של הילדים וזה מסתכם מחוג אחד, תקשורת, ומדי פעם ביגוד או נעליים. יש לנו 2 ילדים (בני 9 ו11) ועבור השקט התעשייתי אני הסכמתי לסידור הזה וסגרתי תיק הוצאת לפועל. יש לנו הסכם מהרבנות בלבד (שכותב שהוא חייב מזונות) והוא רואה את הילדים כמעט חצי מהזמן ומאוד מעורב איתם - לא פחות ממני. בעזרת גישור הסכמנו על פתיחת חשבון משותף אבל הוא מוכן להפקיד רק 250 שח לחודש במקום 1000 שהסכמתי שכל אחד יפקיד. וזה לאחר ששילמתי 4000 על עורך דין כי רצה לפתוח את חוזה הגרושין. יש לציין שאני מרוויחה בערך 14000 והוא פחות מ10000. איך להמשיך? תודה מראוש.

מנהל הפורום

שלום רב, השאלה היא מה מטרתך? אם המטרה היר לקבל מזונות אז הדרך היא הגשת תביעה לבית המשפט לענייני משפחה. אם המטרה היא שהוא ישתתף בגידולן ובחנוכן ובהוצאותיהן אז נראה לי שהוא עושה זאת במחצית מהזמן שהן איתו. אם הוא מקדיש חצי מהזמן אל הילדים אז מדוע יש צורך בחשבון משותף? האם לא מספיק שכל אחד יכלכל את הילדים כאשר הם אצלו וביתר ההוצאות תחלקו בחלקים שווים?

גרושה+2

הביעה היא בחלק " וביתר ההוצאות תחלקו בחלקים שווים? " אין הסכמה על יתר ההוצאות וכל הוצאה קרוך בתקשורת לקויה ובדרך כלל אם חוסר הסכמה שלו לשלם חצי. ויש לי הרבה דוגמאות לכך. המטרה היא כמה שפחות תקשורת ולהיות בלי צורך לקבל הסמתו על כל הוצאה וגם לגבות חצי מהכסף על כל הוצאה (שמעבר לחוג אחד ותשלומי בית ספר).

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מזונות