מנהל הפורום שלומי באשי - משרד עורכי דין
מזונות גרושין
שלום באשי, אני נשואה כבר שנתיים עם גבר גרוש עם 3 ילדים הגדול בן 18 והשניים בגילאי 13 ו 15. הוא מרוויח משכורת של 4500 שח, ומשלם מזונות לגרושתו 2500 שח. יש לנו ילדה משותפת בת חצי שנה, בתקופה האחרונה אנחנו לא מסתדרים בכלל ורק ריבים ואין הבנה זה הגיע למצב של אלימות ואני רוצה להתגרש, ואני כרגע לא עובדת כי אין לי עם מי להשאיר תתינוקת בגיל כזה קטן. ואין לי כלכך איך לפרנס אותה אם לא הוא עד שאני יסתדר עם עבודה, השאלה שלי היא מה סכום המזונות שמקבלים במצב כזה? עוד דבר חשוב- לי יש חסכונות עוד לפני החתונה של סביבות 50 אלף בבנק. והוא הוציא את כל החסכונות שלו איך שאמרתי שאני רוצה להתגרש. איך זה עובד? ומה אתה מציעה לי לעשות במצב כזה?? תודה - דיקלה.
שלום דיקלה, אם זה הגיע לאלימות אז שום דבר לא מצדיק שתישארו יחד. לפי מה שכתבת את חייבת לעשות מעשה ולהתחיל לבנות את חייך בעצמך. אם הבנתי נכון אין לכם כל רכוש והנושא הוא רק מזונות. אלו ייקבעו בבית המשפט. לא ברור מדוע הוא משתכר כה מעט כאשר יש לו 4 ילדים. משהו לא מסתדר לי. מצד אחד משתכר 4500 ומצד שני משלם מזונות 2500 ושכירות 2000. אז מה נשאר? נראה כי את לא יודעת הרבה דברים. בחסכונטת שלך הוא לא יוכל לגעת אם אלו לפני החתונה. העצה הטובה ביותר שאוכל לתת לך היא לצאת מהבית, לעשות שימוש בחסכונות כדי לשכור משהו. לקבל הנחות בגן ועירייה ובמצבך תוכלי לקבל הנחות גדולות מאוד עד שתסתדרי. תתבעי מזונות ותתחילי לסדר את חייך במקום להיות תלויה במי שמכה אותך ולא תורם לך מאום.
עוד דבר.. אנחנו גרים בשכרות ומשלמים אלפיים שח בחודש. מה הסכום שפוסקים במצב כזה? איך זה עובד? מה אתה מציעה לי לעשות במצב כזה? תודה