מנהל הפורום שלומי באשי - משרד עורכי דין
מזונות ילדים . אלימות במשפחה
שלום, אני נשואה כבר 8 שנים ויש לנו 2 ילדים : בת 8 ובן 6. בעלי אלכוהוליסט ולפני שנה וחצי היה אירוע של אלימות במשפחה כלפיי, לפני זה היו מספר אירועים קטנים. הזמנתי משטרה, שזה לא פעם ראשונה, בעלי היה עובד במקום ממשלתי ובעקבות כך פוטר מעבודה. כעת לדבריו אינו עובד, למראת שידוע לי שהוא עובד ״ בשחור״ , לפני כן המשכורת שלו הייתה בין 10000-12000₪, אני מבריחה 10000-11000 ₪, במשך שנה וחצי לא קיבלתי ממנו שום עזרה כספית, והוא לא מתכוון לשלם, קיבלתי סיוע משפטי על מזונות ומשמורת. טרם הוגש. אני כבר בחוב גדול בחשבון בנ. (-20000),, בחשבון משותף יש כסף כ-70000₪ שהחשבון הזה סגור ע״ בנק אנחנו יכולים להוציא כסף רק עם שתי חתימות אך בעלי מסרב, הוא רוצה לחזור הביתה ( הוא בהרחקה ממני). יש לנו דירה משותפת בעלות של 1100000₪שאילה שלי: איך אני יכולה לקבל לפחות חצי מכסף של חשבון משותף אם הוא לא ישלם מזונות מה עלי לעשות? ( הוא עובד בשחור) מה גובה המזונות שאני יכולה לקבל? אם אני יכולה לעביר את הדירה על שמי על וויתור על חלק ממזונות? ועוד דבר הכי חשוב: אני מפחדת שלפי החלטה של בית משפט הוא יוכל לקחת ילדים והוא אלכוהוליסט, גם היה בגמילה, וזה די מסוכן תודה רבה..
שלום נטע, יש לך בהחלט דרך לקבל את זכויותייך וגם את זכויות ילדייך. את חייבת לגשת לעורך או עורכת הדן שמונו לך מטעם הסיוע ולהתחיל את ההליך המשפטי. יש לתבוע מזונות ויש לעקל את חלקו בדירה על חשבו מזונות עתידיים וכמו כן לעקל את חשבון הבנק. מרגע שייפסקו מזונות ואלו לא ישולמו תוכלי להגיש בקשה לקבלם מתוך חלקו בחשבון הבנק הן על ידי בית המשפט והן על ידי הוצאה לפועל.