אדי

בירור המשך תשלום מזונות

שלום רב. בפסיקת המזונות נרשם (מצוטט במדויק): "הסך המפורט ישולם עד ליום שבו ימלאו לילדה יעל (שם בדוי) 18 שנים או עד לסיום לימודיה בתיכון - המאוחר מבין השניים. ... עבור כל בת - מתום החיוב עבורה כמפורט לעיל ועד לתום שירותה הצבאי בשירות חובה בצה"ל - יעביר האב עבורה לידי האם סך של XX.00 ש"ח לחודש." שאלתי: מה קורה במקרים הבאים (עד מתי לשלם מזונות - וכמה?) 1. הבת מוציאה פטור משירות צבאי 2. הבת מעוניינת לבצע "שנת שירות" טרם שירותה הצבאי (ורק אח"כ שירות חובה) 3. הבת יוצאת ללימודי עתודה אקדמאיים - 3-4 שנים (לא מכיר בדיוק את הליך הגיוס במקרה הזה - האם יש חיול, טירונות, השירות הוא קבע?...) מה קורה למזונות? האם יש מצב, תאורטית, שבו היא כבר בת 25 ועדיין אני צריך לשלם מזונות עבורה? אשמח לקבל מענה עבור כל האפשרויות, כי לצערי פסק הדין אינו מפרט בסוגיות האלה. תודה!

עו"ד שלומי באשי

שלום אדי התשובה היא לא לשלושת המקרים. הכוונה בפסיקת המזונות היא שאם הילדה משרתת שירות צבאי סדיר אז בתקופת זו וזו בלבד קרי - תשלם את הסכום שנפסק. אין המדובר בשירות קבע, אין המדובר בליודי עתודה. בכל מקרה בו אין שירות צבאי (לצורך העניין דירות לאומי דינו כשירות צבאי) אזי לא תתקיים חובת תשלום המזונות. במקרה של שנת שירות הייתי אומר כי תחול החובה אוםלם גם כן רק לתקופה של 24 חודשים בלבד .