דניאלה

משכנתא ומכירת דירה בין אחים

אני ואחי ירשנו במשותף דירה. אחי מעוניין לקנות ממני את חלקי ( בכסף מלא - לא עסקת מתנה) לצורך כך הוא זקוק למשכנתא. בבנק נאמר לו כי מאחר וזו עסקה בין אחים יש לרשום קודם את הנכס בטאבו על שמו ורק לאחר מכן יועבר ,תוך 90 יום, הכסף למוכר- קרי אלי. האומנם זהו הנוהל הבנקאי במקרים דומים? במידה וכן מהן ההגנות שלי כמוכרת כאשר הנכס יוצא מבעלותי עוד בטרם קבלת התשלוםעל הדירה? . בתודה דניאלה

הדס קריספי לוין עו"ד

ראשית - יש לרשום את הנכס כפי שמורה הצוואה או כפי שמורה חוק הירושה (ככל ולא הושארה צוואה) בחלקים שווים ביניכם. שנית - ולאחר שיירשם על שמכם כאמור, תוכלי למשכן את החלק שלך כדי לרכוש את החלק של אחיך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משכנתא