מנחם

תביעה נגדית נגד בעלה של בתי שאני ערב למשכנתא שלהם

אני חתום כערב למשכנתא של בתי יחד עם בעלה. הזוג בקשיים כלכליים ואישיים. הבעל מתגורר בבית הוריו. שאלתי היא האם אני יכול לתבוע את הבעל תביעה נגדית וגם את הוריו מאחר והוא מתגורר אצלם?

הדס קריספי לוין, עו"ד

לא ברור מפנייתך האם הבנק החל בהליכי מימוש המשכנתא נוכח הקשיים הכלכליים של בתך ובעלה והאם הוא פנה אליך כערב על מנת שתישא בחובות. ככל שהבנק מימש את הנכס ונותרה יתרת חוב אזי, בהנחה שהתקיימו כל התנאים על פי החוק, הוא רשאי לפנות אליך בדרישה לתשלום יתרת החוב. כערב למשכנתא, יש לך הגנות מסוימות על פי החוק ורק בהתקיימם של תנאים מסויימים ניתן לדרוש ממך את תשלום החוב. במידה וכבר שילמת את החוב, אזי חוק הערבות מאפשר לך לנקוט בהליכים כנגד אלו שערבת לחובותיהם ולדרוש מהם את הכסף ששילמת. אינני רואה את הקשר של הורי בעלה של בתך לעניין.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משכנתא