לירון

תביעה ביטוחית לאחר שנים

בגיל שנתיים וחצי נפלה ביתי בגן הפרטי שלה על הפה, פצעה את החניכיים העליונות ודיממה. לאחר בדיקת רופא שיניים הסתבר כי שיני החלב לא נפגעו אך הוא התריע על כך שבעתיד תתכנה בעיות בצמיחת השיניים הקבועות. היום בתי בת 8 עם שיניים קבועות שצמחו בצורה עקומה מאוד. אורתודנט שראה אותה המליץ לחכות עד גיל 12 להתחלת טיפול שוודאי יעלה לא מעט. כיצד תובעים את חברת הביטוח לאחר שנים? איך מוכיחים קשר בין האירוע מהעבר למצבה של הילדה כיום? תודה

עו"ד אהרן שטכלברג

שלום לירון. המקרה אינו פשוט. הבעייה אינה רק הקשר הסיבתי, המצוייה בעיקר בתחום המומחיות של רופאי השיניים, אלא גם בשאלת עצם האחריות - האם היה כשל מצד הגן שהוביל לאותה נפילה. ילדים עלולים לנפול בגן גם ללא אחריות מצידו של הגן. זה אמנם אינו מעניינו הישיר של פורום זה, אך כדאי לשוב ולהזכיר כי משרד החינוך מצוי בהסדר שאין לו מקור חוקי מחייב, המאפשר מתן טיפולי שיניים בחינם בעקבות פגיעות תאונתיות. אך הדבר מותנה בביצוע הטיפול עצמו במסגרת ההסדר. למידע על כך, ראי בקישורית הבאה: http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/bituach/NifgaeTeuna/ToothAgreement.htm. יש לבדוק האם ההסדר מכסה גם ילדי גן, וכן האם טיפולים אורטודנטיים בעקבות ארוע תאונתי כלולים בהסדר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תאונות תלמידים