מרב

הבת קיבלה מכה באף בחוג

שלום, הבת שלי קיבלה מכה באף בחוג שהשתתפה בו אתמול. בחוג התחיל לרדת לה דם מהאף ולא הפסיק גם כשהיינו בבית כל הערב עד שלקחנו אותה לחדר מיון שם הצליחו לעצור את הדימום. האם יש עילה לתביעה מול מורת החוג שאחראית על הילדים בזמן החוג? והאם מגיע לנו החזר מהביטוח שאנחנו משלמים?

עו"ד אהרן שטכלברג

שלום מרב. בכדי להסיק מסקנה בנוגע לאחריותה הנזיקית של המורה, יש לדעת את הפרטים, והאם המורה התרשלה או לא נהגה כפי שמצופה ממנה לנהוג. בנוגע לתגמולי ביטוח תאונות אישיות תלמידים, כי אז מדובר בפועל יוצא של נכות צמיתה, ושל נכות זמנית. ככל שמדובר בפגיעה קלה שאינה מותירה נכות, כי אז אין זכאות לגמולי ביטוח זה. באופן כללי, הפוליסה מקנה זכות לתגמולים עבור נכות צמיתה בשיעור למעלה מ-5%, ובעבור נכות זמנית, המוגדרת כהיעדרות מהמסגרת הלימודית, ככל שימי ההיעדרות עולים על 21 יום.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תאונות תלמידים