גילה בן דוד

הבת שלי שברה אצבע בהפסקה כשילדה בכיתה טרקה עליה את הדלת

שלום רב, רציתי לדעת אם יש לי עילה לתביעה של פיצוי כספי. לפני כשנה במהלך ההפסקה ביתי, בת 6 אז, שברה את האצבע, שבר פתוח, בזמן ההפסקה ועקב כך נאלצה לעבור ניתוח וטיפולי פיזיותרפיה במשך כחצי שנה, כשעדיין קיימת מגבלת תנועה באצבע זו. אינני יודעת אם נכחה מורה במקום, אך ידוע לי כי פינו אותה באמבולנס לביצת החולים די מהר. עם זאת, איני יודעת אם דלת הכיתה עומדת בתקן נידרש לבית ספר). אודה על תשובתכם. תודה, גילה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מאור אביטל

הנושא של העילה במקרה של תלמידים מחולק לשניים: אחד פוליסת תאונות אישיות-מדובר בתביעה על פי חוק חוזה ביטוח על פי פוליסה שמונפקת על ידי חברת כלל וכוללת שיפוי בעיקר בגין אחוזי נכות. השני-תביעה על פי פקודת הנזיקין- מדובר בתביעת רשלנות כנגד בית הספר(יתכן ואי תקינות הדלת תהווה עילה לתביעה, עולות כאן גם שאלות ראייתיות). באופן כללי סכום הפיצוי בשתי התביעות הינו נגזרת של מצבה הרפואי של ביתך, כאשר במסגרת הפוליסה פיצוי הינו קבוע(כ-4000 ₪ לאחוז נכות) ובתביעת הרשלנות ישנם מס' ראשי נזק כשהעיקרי שבהם הינו אובדן כושר השתכרות לעתיד(נפסק במקרה ויש אחוזי נכות). בנוגע לנזק הרפואי שממנו כאמור נגזר סכום הפיצוי הכספי הרי שלא ניתן לאמוד אותו כרגע ללא בחינת המסמכים הרפואיים, כאשר יתכן וכדאי גם להיוועץ עם רופא מומחה, וכמובן שגודל הנזק הינו מרכיב מרכזי בהחלטה האם להגיש את התביעות הנ"ל.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תאונות תלמידים