אמיר

שבירת שיניים בצהרון מבוטח

בני נמצא בצהרון, שאליו נלקחים קבוצת ילדים מבית הספר אחרי הילדים במרוכז על ידי הסייעת בצהרון. לפני כשלושה שבועות, בדרך מבית הספר לצהרון נפל בני ושבר את 2 השיניים הקדמיות (שיניים קבועות) הסייעת אומרת שאמרה לילדים לא לרוץ, הבן שלי טוען בתוקף שהיא דווקא זירזה אותם משום שירד גשם. לקחתי את הילד לרופא שיניים, שביצע השלמות לשיניים וגם נתן לנו מכתב המפרט עלויות טיפולים עתידים (2 כתרים בעלות כוללת של 7000 ש"ח בכל כ-7 שנים אני יודע שמאוד קשה לתבוע כאילו כספים מביטוח תלמידים, אבל מכיוון שלצהרון יש ביטוח משלו, אני רוצה לתבוע אותםץ שאלתי היא האם ניתן לתבוע על הוצאות עתידיות, לפי איזה תוחלת חיים (כלומר עד איזה גיל אפשר לדרוש תשלום מראש) והאם בכלל יש סיכוי לתביעה שכזו? תודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד מאור אביטל

ראשית כל מדובר בביטוח חבויות היינו ביטוח מכסה תביעות של צדדי ג' כנגד הצהרון ולכן המערכת הנורמטיבית הינה דיני הנזיקין. באשר להוצאות הרפואיות העתידיות הרי שמדובר בראש נזק שפסיקתו הינה נגזרת של המסמכים הרפואיים בתיק ולכן ללא עיון בהם לא ניתן להשיב באופן נחרץ.סוגיית הגיל שאותה העלית קשורה לראש נזק של אובדן כושר השתכרות לעתיד(ראש נזק שנפסק בדרך כלל בכפוף לקיומם של אחוזי נכות עם השפעה תפקודית וזאת עד לגיל הפנסיה כמובן שגם לכללים אלה ישנם חריגים)אך לא מדובר באותו אופן שבו נפסק ראש נזק הוצאות רפואיות עתידיות. ללא עיון במסמכים הרפואיים לא ניתן לספק מענה רציני מספיק לשאלת סיכויי התביעה ו/או כדאיותה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תאונות תלמידים