מיה יוריסטה

נזק למכשיר המטפל בלקות ראיה

בני הינו תלמיד בגן חובה. בתחילת השנה בעת שעת המשחק בחצר הגן, הוא וכמה מחבריו עלו למגלשה. בני ככל הנראה נדחף והתגלגל מטה. עקב הנפילה נישברו משקפיו האלקטרוניים של בני אשר מיועדים באופן בלעדי לטיפול בלקות הראייה המיוחדת שלו (לקות מסוג אמבליופיה). יש לציין כי מדובר ב"עזר רפואי מיוחד" לטיפול בלקות הראיה ואין מדובר משקפי ראיה רגילים. המשקפיים התנפצו לחלוטין ובני נפצע קלות מעל הגבה (עלי לציין כי לקח די הרבה זמן להרגיע אותו נפשית מבכיו בעיקבות השבר במשקפיו היקרים). הגשתי בקשה לחברת הביטוח בגין נזק זה, מאחר ומדובר ב"עזר רפואי מיוחד" ולא במשקפי ראיה רגילים מאחר ונאלצתי ליקנות חדשים. אשמח לחוות דעתך.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מאור אביטל

ביטוח תאונות אישיות מפצה בסך של 10% בגין הוצאות רפואיות כאשר תביעתך מצויה בתחום האפור. מאידך ניתן להגיש תביעה נגד הגן עצמו וחברת הביטוח שמבטחת את הגן בביטוח חבויות(לא ביטוח תאונות אישיות אלה ביטוח בפועל על פי המנגנון של פקודת הנזיקין). אשמח לעמוד להבהרות נוספות כי הסוגיה מעט מורכבת.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תאונות תלמידים