מירב

תביעה בעקבות פציעה בבית ספר

שלום, בתי בת ה-15 נפצעה בשיעור בבית הספר ושברה את עצם הבריח.היא נשארה שבועיים בבית ובשבוע השלישי התחילה ללכת ללימודים מספר שעות בודדות בהתאם לכאבים וליכולת שלה. אנחנו מעונינים לתבוע את חברת הביטוח ורצינו לדעת אם ישנו פיצוי על הדברים הנ"ל: 1. איבוד ימי לימודים של הילדה. 2. היא הפסידה טיול שנתי ופעילויות נוספות. האם ניתו לתבוע עוגמת נפש (שאכן היתה כואבת מאוד עבור הילדה) 3. איבוד ימי עבודה שלנו מכיוון שנאלצנו להישאר איתה בבית ולסייע לה. 4. גם בשבוע זה בו התחילה ללכת למספר שעות לבית הספר אנחנו נאלצים להישאר בבית ולהסיע אותה הלוך וחזור מכיוון שהיא לא יכולה לנסוע בהסעה במצבה הרגיש. האם ניתן לתבוע משהו בעניין זה? 5. דברים נוספים שלא חשבנו עליהם? 6. האם המטרה שלנו להחזיר אותה קצת לשגרה חלקית כשיש הקלה מעטה בכאבים יכולה לפגוע בתביעה? הילדה נורא משתעממת וגם סובלת בבית ולכן חשבנו שיהיה נכון יותר עבורה לחזור קצת לבית הספר בשעות שהיא מרגישה קצת יותר טוב. תודה רבה ויום טוב, מירב

עו"ד יובל המלי

שלום רב, בריאות שלמה לביתך. ניתן לתבוע את פוליסת תאונות אישיות תלמידים. הפוליסה תפצה על ימים שהילדה לא הגיעה לבית הספר, רק מהיום ה-21, הפיצוי יחושב בסכום הקבוע בפוליסה. כמו כן, במידה וחלילה נגרמה נכות כלשהי (אינדיקציה לנכות מבצעים אצל אורתופד פרטי המבצע "הערכת נכות") ניתן קבל פיצוי נוסף מפוליסה זו. בנוסף חשוב להבין את נסיבות התאונה, במידה והתאונה התרחשה על ידי רשלנות מטעם הצוות החינוכי או בשל תשתית לקויה ניתן לתבוע פוליסה נוספת של משרד החינוך או של הרשות המקומית (תלוי בנסיבות העניין) ולקבל בגין כך פיצוי משמעותי נוסף. חשוב לנסות לחזור לשגרה. בסיוע במפורט לעיל ובכל עניין אחר משרדנו ישמח לעמוד לשרותכם.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תאונות תלמידים