כפיר כהן

האם ניתן להגיש תביעה משפטית על מקרה של אלימות כלפי תלמיד.

המקרה התחיל בכך שנכנסתי לכיתה בבוקר עם טרמוס ובתוכו קפה מכיוון שלא הספקתי לשתות בבוקר. התיישבתי בכיתה עם מסיכה. הורדתי את המסכה בכדי לקחת שלוק מהקפה. לאחר מכן המורה החלה להרים את קולה כלפיי מול כל הכיתה. היא צעקה עליי בחוזקה רבה, בטענה שאני אשים מסיכה על האף. בזמן שצעקה עליי, שאלתי את המורה בנימוס מדוע היא צועקת עליי כאשר אני נמצא במרחק סביר ממנה. היא המשיכה להרים את קולה עליי בצורה מזלזלת, ובשלב הזה כל חברי הכיתה הסתכלו עברי והחלו לצחוק. לאחר מכן ביקשתי ממנה להפסיק לצעוק עליי אך זה לא עזר. המורה צעקה עליי בטענה שאשים מסיכה על האף, למרות שאמרתי לה מספר פעמים שניתן לי אישור מרופא, שמצהיר כי יש לי בעיות נשימה ואיני מחוייב לעטות את המסיכה על האף כי דבר זה עלול לגרום לנזק בריאותי. מנהלת בית הספר, סגנית מנהלת בית הספר ורכזת השכבה מודעות אליו. המורה המשיכה לצעוק עליי מול כולם ולא התייחסה לעובדה זו, עד שלבסוף צעקה לעברי ״עוף לי מהכיתה״. יצאתי מהכיתה, ולאחר השיעור ביקשתי מהמחנכת שלי שנעשה שיחה שלושתינו. בזמן השיחה, המורה הרימה את קולה לעברי שוב הפעם למרות שאמרתי לה שזה פוגע בי, מוריד לי את הביטחון ומזלזל בי דקות ספורות לפני כן. כמו כן, יש עדי ראייה למקרה שקרה בכיתה, ויותר מזה מקרה זה אינו קרה רק לי, ורבים תלמידים בכיתה יעידו שהמורה מתנהלת כך לעיתים קרובות. מקרה זה הוריד לי את הביטחון בצורה דרסתית והוציא ממני חשק לבוא לבית הספר. חשוב לציין שגם לאחר השיעור שאמרתי לך שהצעקות האלה פגעו בי והורידו לי את הביטחון, המשיכה להרים את קולה אליי. אשמח לדעת מה ניתן לעשות בנידון, מקרה זה באמת משמעותי עבורי.

עו"ד יובל המלי

שלום רב, תודה על פנייתך, הפורום עוסק בתחום נזקי הגוף. עלייך לעניות דעתי לפנות להנהלת בית הספר לישוב הסוגיה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תאונות תלמידים