אשר ח

פגיעה במסגרת פעילות בתנועת נוער

שלום ילדה בת 15 הייתה בבית הארחה במסגרת תנועת נוער. במהלך הפעילות התבקשו החניכים לשטוף חדר. במהלך השטיפה הבת שלי החליקה על הפנים . 2 השניים הקדמיות ירדו למטה הגשר שהיה על השיניים התעקם(נציין שהיינו בסוף טיפול אורתונטי שנמשך כשנתים) הגענו למיון ,שם החזירו את השניים למקומם . היינו אצל רופא מומחה של פה ולסת שראה את הצילום של השינים ואמר שכרגע אנחנו צריכים להמתין מספר שבועות ע"מ לראות אם נגרם נזק בלתי הפיך לשינים מה הנזק ומה המשמעות שלו ורק אחרי זה לחשוב על טיפול אורתונטי מחדש. האם קיימת עילה לתביעה ואם כן את מי לתבוע ? את התנועת נוער או את החברת ביטוח שמבטחת את הפעילות? או את הביטוח שיש לכל ילד במדינה ? מתי לעשות את זה ? האם צריך לנקוט בפעולות מסוימות ? תודה

עו"ד יובל המלי

שלום אשר, בריאות שלמה לביתך, פוליסת תאונות אישיות תלמידים מקנה זכויות כספיות בטיפול בנזקי שיניים הן לעניין הטיפול עצמו והן במקרה שחלילה המצב הגופני מוגדר כנכות לצמיתות. לגבי התביעה מול תנועת הנוער או כל גוף אחר שארגן ו/או היה אחראי על האירוע הנ"ל, הייתי ממליץ בעניין זה לגבות ראיות מהאירוע שהתרחש (תמונות של האיזור המחליק או לדבר עם האחראי של האירוע ולתעד התכתבויות ביניכם) וכן להבין מי העדים לאירוע וכמובן לשמור את כל התיעוד הרפואי. במידה ותראו לאחר הטיפול הרפואי כי ישנו נזק בלתי הפיך ו/או נזק משמעותי אחר יהיה ניתן לשקול הגשת תביעה כנגד תנועת הנוער או מי מטעמה. לבתך ישנה שהות להגשת התביעה מול תאונות אישיות תלמידים עד לגיל 21 וכן תביעה מול הפוליסה של תנועת הנוער ניתן לתבוע עד שבתך תגיע לגיל 25. כמובן, שעדיף לא לחכות שנים, אלא לסיים את הטיפול הרפואי ולראות מה המצב לאחר שמצבה הרפואי יתייצב.בכל שאלה משרדנו ישמח לעמוד לרשותכם.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תאונות תלמידים