שי

שבירת שבן- רשלנות הסייעת

שלום רב, רציתי לדעת האם ניתן לתבוע בגין שן קידמית שנשברה לילד בן שלוש וחצי כתוצאה מרשלנות הסייעת (הסייעת סגרה עליו בטעות את הדלת וגרמה לשבר בשן). הרשלנות העיקרית היא שהיא לא דיווחה על המקרה ורק לאחר כ- 5 שעות לערך, התקשרה אילנו הסייעת המחליפה והודיעה כי הילד מתלונן על כאבי שיניים ומסרב לאכול. כשהגענו לגן ראינו שן על ערש דוואי, מיד נסע ו למוקד רפואת שיניים ושם נמסר לנו כי מכיוון שהטראומה קרתה לפני יותר משעתיים (פרק זמן קריטי להצלת השן), סיכויי הצלת השן הינם קלושים. היום לצערי, כשבוע וחצי לאחר המקרה, משנכשלו כל ניסיונות ההצלה, נאלצנו לעקור את השן. יש לציין כי הסייעת אינה מודה במקרה, אך סיימה לעבוד בגן....

עו"ד יואב בלומוביץ

שי שלום, לפי תיאור המקרה נדמה שיש מקום לתבוע את הגן ( אין חובה לתבוע את הסייעת באופן אישי מאחר והיא חלק מצוות הגן). יחד עם זאת, ייתכן ויש מקום להמתין עם תביעה כזו על מנת לדעת את הנזק הסופי שנגרם לשן. האם מדובר באובדן שן לצמיתות או שמא שן חלב שנעקרה ותשוב ותגדל בעוד מספר שנים- כמקובל. בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תאונות תלמידים