יוסי

כמה מקבלים קצבה

אני מקבל קצבת נכות כללית ולא ברור לי כמה כסף אני אמור לקבל כל חודש.

עו"ד רונן אבניאל

קצבת נכות כללית תלויה בשיעור הנכות הרפואית שנקבעה לך. במידה וקבעו לך יותר מ- 50% נכות רפואית תהיה זכאי לקצבת חודשית נוספת על הקצבה הבסיסית. כיום הקצבה החודשית עומדת על 2,267 ש"ח לחודש עליה יש להוסיף את התוספת לקצבה לפי הנכות הרפואית שנקבעה. עבור כל ילד (עד שני ילדים) תקבל קצבה נוספת של 903 ש"ח ועבור אשה שאינה עובדת תקבל 1,103 ש"ח נופסים.