דנה

קצבת נכות

הגשתי תביעה לנכות לביטוחלאומי. אני סובלת מהפרעות קצב לבביות קשות ועוד. שאלתי היא: אני עובדת במשרה מלאה ומשתכרת הרבה מעל שכר מינימום. ברצוני להמשיך לעבוד. האם אוכל לקבל קצבת נכות או הנחה בארנונה וכדומה ולהמשיך לעבוד כרגיל. שאלה שנייה: אם תקבע לי דרגת נכות האם אוכל לוותר עליה במקרה שיאלצו אותי להפחית באחוזי המשרה?

עו"ד רונן אבניאל

במידה וועדה רפואית תקבע שאת מצויה באי כושר עבודה אזי תוכלי גם להשתכר וגם לקבל קצבת נכות כללית חודשית. תמיד אפשר לוותר על קצבת נכות כללית.

דנה

אני מבינה לפי חוק לרון, שצריך שאפשר להרויח עד בערך 5000 שח ואז לקבל את הקצבה. מה קורה אם אני משתכרת ב13000 שח לחודש. האם גם אז אקבל קצבה? אינני מבינה את הקשר העבודה של היא בישיבה לכן אני יכולה לבצע אותה, הקושי שלי הוא בהתנהלות מחוץ למקום העבודה, טיפול בילדים ותחזוק בית וכדמ' מה קורה במקרה כזה?