משה

ביטוח לאומי

אני בן 20 ולא מבין בעניין ואשמח לעזרה. לי יש כבר הרבה זמן בעיות נפשיות ולא מסוגל לעבוד ולחיות חיים נורמלים בגלל זה! אני רק לא מזמן התחלתי טיפולים אצל הפסיכיאטר והפסיכולוג וכן נמצאו אלצלי בעיות קשות נפשיות לטיפול ארוך. ואני מעוניין להוציא נכות בביטוח לאומי! האם זה אפשרי להוצא נכות אל רקע נפשי? ואמשח ליעוץ קטן לגבי מה לעשות אם זה(למי לפנות.לאן. איך.)?

עו"ד רונן אבניאל

פנה בתביעה לקצבת נכות כללית אל הסניף הקרוב אליך. צרף לתביעתך מסמכים רפואיים מתאימים מרופא פסיכיאטר. תוזמן לוועדה רפואית ולאחריה תקבל החלטה בנוגע לדרגת אי הכשור שלך ממנה תיגזר קצבת נכות כללית.

Tzvi

Expect the process to take about four (4) months. If accepted, the payment will be retroactive for the last 12 months. Important: Once your case is accepted, ask Bituach Leumi how much you are allowed to earn inorder to receive the grant. See this calculator: http://www.btl.gov.il/benefits/Disability/laron/Pages/Calculator.aspx Good luck!