לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אני

קצבת נכות

שלום רב, 1.שמעתי שעומדים לקצץ בקצבאות הנכות? האם יש ממש בשמועה זו? 2. שאלה מורכבת- נוגע לגביית תשלום תמוהה מצד הבט"ל מתוך תשלום הקצבה. בזמן תביעת הנכות, היו חודשיים בערך שחתמתי אבטלה (כלומר נוכו דמי ביטוח לאומי וביטוח בריאות) ומס' חודשים ששילמתי דמי ביטוח+בריאות כלא עובד. ייתכן כי היו עוד חודש חודשיים של הפרש בין לבין עד ששולמה הקצבה בפועל. גם היו לי אישורים על ביטול חיוב בחודשים מסויימים שחושבו למרות שעבדתי. מדובר לכל היותר בחודשים ספורים, גג חצי שנה בהגזמה פראית שלא שילמתי, כשברובם זה היה תוך כדי המתנה לאישור שלהם. כששולמה הקצבה, צויין במכתב כי "עקב חוב בדמי ביטוח בריאות מנוכים אלפיים ש"ח דמי ביטוח בריאות". לא וויתרתי, ניגשתי לסניף הבט"ל ואף הצגתי הוכחות אלה, הפקידים בהתחלה לא ידוע מה להגיד, ושלחו אותי למנהלים אפילו. אחר דין ודברים במשך זמן מושך, אחד המנהלים ניפנף אותי בתואנות שונות שאין בעיה וכו'. חשוב לציין, עבר זמן די רב מאז. אני בטוח שאין שום סיבה לניכוי הסכום המופרז הנ"ל, וזו פשוט גביית יתר לא הוגנת. השאלה שלי- האם יש אפשרות (מלבד פנייה לבית משפט) לברר בנוגע לחוב המוזר שנטען ע"י הביטוח לאומי, ולבטל אותו דרך גוף אחר? (מבקר המדינה למשל) האם משום שעבר זמן די רב מאז, זוהי מכשלה או בעיה מבחינה משפטית?

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נכות כללית