אדם

נכות ועבודה

אני בגיל 61,מקבל קיצבת נכות כללית(70%) +75% אי כושר לצמיתות כבר 20 שנה.סעיף 33,34 לא עבדתי מאז. לפני מספר שנים עברתי פגיעת ראש קשה עם ליקויים קוגנטיביים ובעיית ראייה ,העלו את אחוזי הנכות ל-74% עברתי איבחון במכון לנפגעי ראש שהמליץ על סל שיקום. ביטוח לאומי מחלקת השיקום מסרבים לטפל בתיק שלי בטענה שלא עבדתי בעבר,הפגיעה שלי לא מאפשרת שיקום. מאז התאונה אני כל הזמן עובד בעבודות נתמכות ופשוטות דרך חברות השמה של סל שיקום אבל הם לא מתייחסים למוגבלויות הפיסיות שלי. האם יש טעם להתעקש מול הביטוח הלאומי?

עו"ד רונן אבניאל

לדעתי אין מקום להמשיך את ההליך מול מחלקת השיקום, אך ייתכן ומגיעות לך זכויות אחרות.