דרור

תביעת נכות בגין הפרעה נפשית

שלום רב, אני בן 22, סטודנט. ליפני כשנה וחצי הובחנתי עם הפרעה בשם OCD ההפרעה לא איפשרה לי לעבוד בשום עבודה בגלל תסמיני ההפרעה, כיום אני עובר טיפול שבסופו (עוד כשלושה חודשים) אני אצליח להתמודד עם ההפרעה ברמה שאני אוכל לעבוד בעבודות השונות. לאחרונה גיליתי שהייתי יכול לתבוע את הביטוח הלאומי ואולי לקבל RETRO על שנה אחורה+ עזרה חודשית של משכורת מידי הביטוח. השאלה שלי היא כזאת: עוד כשלושה חודשים אני מתחיל לעבוד בכוחות עצמי (דבר שאני רוצה כבר הרבה זמן) ואני לא רוצה לקבל ביטוח לאומי כל חודש כי ידוע לי שהדבר יגביל אותי בגובה המשכורת שאוכל לקבל. ולכן אני רוצה לדעת האם ניתן לקבל רטרו על שנה אחורה מבלי שיכריחו אותי לקבל ביטוח לאומי בעתיד? וכך לא אוכל לעבוד.

עו"ד רונן אבניאל

כן. במידה ותעבור וועדה רפואית שתמצא כי הינך נכה ממועד רטרואקטיבי אזי תוכל לקבל קצבה רטרואקטיבית. באשר לעתיד תוכל לבקש שלא לקבל קצבה חודשית.