גלית

נ.רטרו במקרה חריג של כשל מערכתי במשך כמעט 10 שנים

במשך שנים לא ידעתי שמגיעה לי ק.נכות על רקע נפשי אין תעסוקה יציבה 13 שנים. מ.חלקיות או אבטלה ממושכת כל זה על רקע דכאונות והפרעת נפשית. אי יכולת להתקיים להתפרנס כמעט הגעתי לרחוב כי אין מקום לחזור אליו אין הורים מתפקדים. למרות שהיה לי נסיון אובדני בבית חולים לא אישפזו אמרו את תיהיי בסדר ושיחררו לבית אין מסמך מתעד. למרות שהייתי בקורס של שיקום אף אחד מהצוות העוסיות לא הדריך אותי בזכויות שלי פשוט סיימתי בקושי רב את הקורס ולא סייעו לי. כמו כן גם קופת החולים רופא משפחה וספיאטר לא עידכנו שיש קץנכות הגשתי בקשות לה.הכנסה ומספר פעמים נשללה בקשתי לאחר שנים גיליתי מכתב על חוב של אלפי שקלים על שנים בהן לא עבדתי וייתכן ששללו ה.הכנסה בגלל החוב שלא שולם. אין לי רכב או דירה ואף הייתי סחרת דיור ועברתי המון דירות חלק מהמכתבים נעלמו לי. ידעתי שיש דבר כזה אבטלה וה.הכנסה אבל ק.נכות על קשיים נפשיים לא ידעתי. חלק מהשנים הייתי תלויה באנשים זרים שניצלו חולשתי או בבן זוג התייאשתי מלנסות להגיש בקשות לה.הכנסה לאחר ששלוש פעמים שללו במשך חמש שנים עבדתי 3 חודשים או כמה שבועות ושוב פוטרתי בכל המקומות בגלל הדכיאונות. רק לפני שנתיים הוכרתי עם נכות נפשית וזה קרה לאחר שסוף סוף כשהפנו אותי לעוסי"ת שהדריכה אותי שיש ק.נכות ועזרה לי בשלבים של השגת הנכות וכעת ק.נכות זמנית בלבד. יש לציין שבילדות שלי גדלתי במשפחה אלימה פיזית ומזניחה המון שנים לא לאחר מכן הוצאתי מבית אבי לבית אימי שאינה יציבה לא הייתי בפנמייה או משפהח אומנת. כתוצאה מזה בקושי סיימתי שרות צבאי ולאחר מכן המשכתי לבדי עם בעיות נפשיות את הדרך בלי עזרה של משפחה שאין בכלל. אני זמנית וגם לאחר שנה פגעו בזכואתי להמשיך לאחר ערר המשכתי לקבל. ובקרוב אזומן לוועדה לשנה שלישית. האם ניתן לתבוע ק. רטורו על שנים קודמות? או ה.הכנסה על שנים קודמות? האם יש אפשרותצ לקבל פיצוי ואת מי תובעים?רווחה קופת חולים בית חולים צוות הקורס? נעשוה לי עוול. אם היו עוזרים לי מקודם בגיל 22 שהנפילה התחילה יכלתי עכשיו להיות משוקמת יכלתי לא להזדקק לחסדי אחרים יכלתי לא להישלל מה.הכנסה ולקבל גם ס. בשכר דירה שמימנתי עם הלוואות מאנשים. לא הייתי מסוגלת לטפל בענייני לא טופלתי בתרופות מאזנות רק עכשיו אני מטופלת בתרופות מתאימות שמקלות עליי. האם מתחשבים במקרים מיוחדים אני יודעת שאין נכות רטרו? אין באפשרותי לממן עו"ד ולא כולם עוזרים בבעייה ספיציפית זו תביעת נכות או ה.הכנסה רטרו והמשכיות של ק.נכות בהווה לכיוון של נ. לצמיתות.

עו"ד רונן אבניאל

ניתן לקבל כיום 12 חודשים רטרואקטיבית מיום הגשת התביעה לקצבת נכות כללית.