ליד

תביעה דמי נכות

שלום רב, אימי בת 64, אלמנה, עברה תאונת עבודה וקיבלה מביטוח לאומי אישור על כך וכן 75% משכר עבודה עבור 3 חודשים שלא עבדה. תאונת עבודה קרתה בפברואר ועד היום היא לא מצליחה לחזור לעבודה עקב הניתוח שעברה בכתף ותותב שהחליף חלק מהעצם (הומרוס). נכון להיום עוברת תהליך שיקומי בעזרת פיזיותרפיה. סטאטוס שלה פנסיונרית, עובדת שכירה (שכר בסביבות 1800 ש"ח), מקבלת דמי זקנה ואבטחת ההכנסה. גרה בשכירות. האם קביעת נכות ע"י ביטוח לאומי, במקרה שלה, יכולה לפגוע בקצבת זקנה ואבטחת ההכנסה? מנסיונך, מהו אחוז נכות לאור המצב המתואר כאן שהיא תוכל לקבל? אם לקחת עו"ד שייצג אותה בועדה רפואית- מהו סדר גודל התשלום שמקובל לתת לעו"ד כיום? האם עליה לשלם הוצאות נלוות לעו"ד? תודה.

עו"ד רונן אבניאל

לא ניתן לקבל גם קצבת נכות מעבודה וגם קצבת זקנה אלא יש לבחור את הקצבה הגבוהה יותר. לפי שכרה היא לא תקבל יותר מקצבת הזקנה שלה.

ליד

אז בעצם אין שום טעם להגיש תביעה אם כך?