אתי

קביעת נכות לילדה במשפחה אומנת

אנו משפחה אומנת לילדה המוכרת בשירות למפגר הילדה אינה מוכרת בביטוח לאומי מכוון שאין אפשרות למשפחות אומנה לקבל קיצבת ילד נכה, אך אנו מעוניינים בתו נכה ועל פי הקריטריונים הילדה צרכה 60 אחוזי נכות, אך קובעים לילדה אחוזי נכות ללא תביעת קצבת ילד נכה? בתודה אתי

עו"ד רונן אבניאל

קביעה של נכות רפואית ניתן לבצע דרך ועדה של מס הכנסה (קצת הזוי...) או אפשר לפנות ישירות אל משרד הרישוי עם חומר רפואי המסביר מדוע הילדה מתקשה בהליכה ולכן זקוקה לתו חניה לרכב נכה.